
In beroep na negatief bindend studieadvies, hoe werkt dat?
Een brief met de aankondiging van een negatief bindend studieadvies op de deurmat. Dat is even schrikken. Want wat nu? Ons advies: geef je niet meteen gewonnen. Je kúnt namelijk in beroep gaan, vooral als je omstandigheden hebt die verklaren waarom je studie niet zo lekker verliep. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet – met alle nieuwe regels en AI-fraudechecks die er tegenwoordig bij horen.

Negatief bsa en dezelfde studie, is het mogelijk?
Een negatief bindend studieadvies (BSA) – die term bezorgt veel studenten koude rillingen. Begrijpelijk, want als je te weinig studiepunten haalt in je eerste jaar, moet je in principe stoppen met je opleiding. Maar wat nou als je he-le-maal op je plek zit bij die opleiding en je tóch wilt blijven? In dit artikel lees je hoe je tóch kunt blijven, aan welke regels je moet denken en wat je opties zijn om bijvoorbeeld over te stappen naar een andere instelling.

Hoeveel studiepunten nodig om over te gaan? Dit is wat elke student moet weten
Elk jaar worden studenten geconfronteerd met dezelfde prangende vraag: hoeveel studiepunten moet ik halen om over te gaan? Vooral wanneer de resultaten binnendruppelen en het einde van het studiejaar nadert, kan de druk flink toenemen. In dit artikel geven we je een uitgebreid en duidelijk antwoord op deze belangrijke vraag. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bindend studieadvies 2025: dit moet elke student weten
Het bindend studieadvies (BSA) 2025, wat is dat nou precies en wat betekent het voor jou als student? De regels rond het BSA zijn niet altijd eenvoudig te begrijpen. Dat, terwijl ze een behoorlijk grote impact hebben op je studietraject. Om deze reden leggen wij je in dit artikel alles uit over dit hogeronderwijssysteem. Want wat houdt het bindend studieadvies 2025 eigenlijk in? Welke veranderingen staan er op de planning? En wat betekent dat voor jouw toekomstige studietraject?

Hoe werkt het bindend studieadvies (BSA) op de universiteit?
Als je eerstejaars student bent – zowel op een hogeschool als universiteit – krijg je aan het einde van je eerste studiejaar een bindend studieadvies (BSA). Dit is een advies van je onderwijsinstelling waarin staat of je volgens hen wel of niet geschikt bent om door te gaan met jouw opleiding. Maar hoe werkt het bindend studieadvies (BSA) precies op de universiteit in 2025?

BSA omlaag in 2025-2026: geldt dat ook voor jou?
Vanaf het schooljaar 2025-2026 gaat er mogelijk iets veranderen voor nieuwe studenten in het hoger onderwijs. Misschien heb je al gehoord over het bindend studieadvies (BSA) dat omlaag gaat. Op dit moment moeten eerstejaars vaak 45 studiepunten halen. Maar er ligt een voorstel om dit aantal te verlagen naar 30 punten. Wat betekent dit voor jou? En geldt het eigenlijk überhaupt wel voor jou? Lees snel verder.